Leren Omgaan met Angst

Ben jij het ook zat om steeds beperkt te worden door angsten? In dit artikel omschrijf ik hoe je kan leren omgaan met angst.
Krijgerschap is gebaseerd op het ontwikkelen van bepaalde kwaliteiten die van nature in de mens aanwezig zijn, zoals: onbevreesdheid, opgewekt, wakker, vreugdevol en moedig. Echter dienen deze kwaliteiten te worden gecultiveerd. Dat houdt in dat je bewustzijn nodig hebt om ze te kunnen waarnemen en bewust te kunnen inzetten. Doorgaans bevinden wij ons teveel in het hoofd, gepreoccupeerd door gedachten. Daarnaast zijn we vaak in de ban van bepaalde patronen die zich automatisch voortdoen en zich vaak onbewust afspelen.
Een belangrijke manier om te leren omgaan met angst is door het bewustzijn te trainen, meer informatie over wat dit is kan je vinden via wikipedia: Bewustwording – Wikipedia

Veel mensen weten niet hoe ze kunnen omgaan met angst, dit heeft voornamelijk te maken met onwetendheid en het negeren of niet bewustzijn van de werkelijkheid zoals die zich voortdoet. Angst sluipt gemakkelijk ons leven binnen indien wij in patronen of gedachten verzeild zijn geraakt. Om definitief een einde te maken aan angst is het cultiveren van Krijgerschap, en alle kwaliteiten die dit met zich meebrengt, zeer waardevol. Een belangrijk onderdeel van het cultiveren van Krijgerschap is zitmeditatie. De zitmeditatie is opgebouwd uit een aantal technieken die je in het moment brengen en je stapsgewijs helpen om los te komen van patronen en gedachten. De meditatie is zeer eenvoudig en vereist geen ervaring; juist in de eenvoud is het ware geluk te vinden. Vanuit de eenvoud ontstaat er ruimte waarin zich helderheid, kalmte en inzicht kunnen manifesteren. Het is een directe manier om je angsten te overwinnen. Indien men regelmatig deze techniek beoefend, krijgt men meesterschap over zijn bewustzijn en krijgt angst geen kans meer om zich te manifesteren.

Vriendschap sluiten met angst

Om onbevreesdheid te ervaren en te begrijpen is het nodig om eerst de angst zelf te begrijpen. Zoals je waarschijnlijk hebt ervaren is angst een bevend, zwak gevoel. Het fundament van alle angst is de angst voor niet-bestaan. Dit kan worden opgeheven door bewust te zijn van je ademhaling. Om te kunnen leven zonder angst is het heel belangrijk je eigen angst te bestuderen. Een manier om dit te doen is door je aandacht en gewaarzijn te ontwikkelen met behulp van de krijgerschap-meditatie, zodat je met je angst kan werken. Door regelmatig terug te keren naar de meditatieve staat, ontstaat er inzicht en leer je de angst kennen. Je zal hierdoor in staat zijn vriendschap te sluiten met angst, waardoor je het kan beschouwen als het aansteken van een groot vuur van onbevreesdheid. Eenmaal deze transformatie te hebben ondergaan wordt angst het beginpunt van onbevreesdheid.
Wil jij ook leren om vriendschap te sluiten met je angst? Bekijk de volgende pagina wat het aanbod vanuit het Krijgerschap voor jou heirin kan betekenen: Persoonlijke Coaching – Persoonlijk leiderschap en krijgskunst | Krijgerschap

Leer hoe angst ontstaat

omgaan met angst

  1. Angst ontstaat als acties en driften zijn gebaseerd op plezier.
  2. Angst bestaat totdat de aard van plezier wordt begrepen.
  3. Verlangen wordt gecreëerd, het denken ondersteunt het in plezier, met geheugen vereist het denken de continuïteit van plezier.
  4. Het denken creëert verleden, heden en toekomst, dat is tijd. Deze tijd zorgt voor angst.
  5. De tijd houdt op te bestaan ​​als er volledige aandacht is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *