Teambuilding voor bedrijven

Door middel van Kickbokslessen

Verandering in de samenwerking teams

Teambuilding voor bedrijven waarbij er op een uitdagende manier een betere werkproductiviteit ontstaat. Wij bieden bedrijven en organisaties stevige en verbonden trainingen op eigen locatie of elders in het land. De trainingen kunnen gedurende de doordeweekse dagen plaatsvinden op een gewenst tijdstip. Er is geen ervaring vereist met het kickboksen; het  plezier staat voorop. Een les duurt gemiddeld anderhalf uur. Werknemers ervaren vaak veel voldoening en voelen zich opgeladen. 

 Veel organisaties staan voor een grote uitdaging; naast het financiële aspect is er sinds de corona periode ook een grote verandering gekomen in veel teams en de samenwerking. Uit onderzoek komt naar voren dat het bedrijfsleven over de hele linie is getroffen, zie:
Enquête wijst uit: bedrijfsleven over hele linie getroffen door coronacrisis | MKB-Nederland.
Voor de crisis was het gangbaar dat collega’s regelmatig fysiek met elkaar in contact traden door een schouderklopje of een praatje bij het koffiezetapparaat. Dit fysieke contact is van onschatbare waarde voor de productiviteit op de werkvloer. 

Om de mogelijkheden te bespreken en af te stemmen van het aanbod op uw behoefte kunt u contact met ons opnemen door te klikken op één van de onderstaande knoppen:

Daling van productiviteit onder werknemers

Een gebrek aan onderling fysiek contact kan sterke gevolgen hebben voor de groepsbinding van het team. Vaak gaat dit ten koste van de werk efficiëntie omdat collega’s minder flexibel op elkaar reageren en er minder goed wordt samengewerkt.  Bovendien ontbreekt er vaak een fysiek of spel component op de werkvloer waardoor de voldoening van de werknemers ook kan afnemen. In de praktijk zien wij vaak dat de goodwill van collega’s onderling een belangrijke rol speelt in samenwerken. Daarnaast zijn conditie, lekker in je vel zitten en zelfverzekerdheid factoren die van grote invloed zijn op de productiviteit, dit is bij veel mensen minder geworden na de pandemie.  

Kickboksen bevorderd de cohesie

Bij veel organisatie ervaren wij dat het zeer de moeite waard is om te investeren in het team.  De cohesievorming wordt op een heel natuurlijke manier bekrachtigd door het spelelement wat gedurende de kickbokstraining centraal staat. Werknemers leren beter tot actie te komen omdat ze meer vertrouwd raken met hun lichaam, zichzelf en elkaar dankzij de kickboks-technieken. Daarnaast bevorderd het ook de weerbaarheid, conditie, doorzettingsvermogen, de onderlinge sfeer en bovendien zien wij vaak dat collega’s elkaar meer respecteren dankzij de krachtmeting. De lessen zijn stapsgewijs opgebouwd waardoor werknemers op een veilige manier met elkaar leren sparren; dit is een krachtige manier om de samenwerking en onderlinge communicatie te verbeteren. Kickboksen voor bedrijven blijkt vanuit de praktijk een uitstekende interventie voor teamcoaching. 

Dit is waarom klanten voor ons kiezen

Expertise

Onze ervaring in het coachen van mensen in zowel het bedrijfsleven als individueel is dat wij volgens onze klanten vertrouwen en verbinding in het contact teweeg brengen. Wat ons uniek maakt is dat wij de kennis en ervaring uit de ring hebben omgezet in professionele begeleiding zodat werknemers meer weerbaarheid en vertrouwen kunnen ontwikkelen.

Zelfleiderschap

Door onze training krijgen werknemers meer verantwoordelijkheidsgevoel waardoor zij beter in staat zijn conflicten en problemen zelf, en bovendien met elkaar op te lossen.

ontwapenend

Doorgaans zijn coachings-interventies of bedrijfsuitjes een mooie aanvulling voor de dynamiek van het team. Echter ontbreekt er vaak een belangrijk element en dat is de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling en ook expressie van het individu in de context van de werkomgeving. De kickbokslessen bieden een context waarbij deze elementen wel tot uitdrukking komen waardoor werknemers vaak meer balans en voldoening ervaren.

Resultaat Gericht

Meer informatie over onze expertise kunt u terugvinden op de volgende pagina: Over ons

De hoeksteen voor een stevig team

Bij veel organisaties zijn teamcoaches vrijwel veel aan het woord en wordt er weinig lichamelijk geïnteracteerd met collega’s onderling; dit is spijtig want juist door deze interactie wordt het spanningsveld zichtbaar. 

De trainingen die vanuit het Krijgerschap worden aangeboden creëert een stevige basis omdat er een fijne, ontspannen sfeer ontstaat waaruit de collega’s elkaar beter kunnen leren kennen.

Een direct gevolg hiervan is dat er vaak goodwill ontstaat en dit is terug te zien op de werkvloer en de werkeffectiviteit. Door de fysieke inspanning gaat men zich fitter voelen en wordt men meer opgewekt; dit is een eigenschap van het trainen in het krijgerschap. 

Heeft u interesse in ons aanbod?  Neem vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een intakegesprek waarbij we uitgebreid uw wensen en onze mogelijkheden bespreken. 

Wat levert de training op?

Gestructureerde training

De deelnemers werken stapsgewijs toe naar een betere conditie en algehele gezondheid; dit vormt een stevige basis. Ook wordt de sfeer en productiviteit op de werkvloer bevorderd.

Pragmatisch

Wij bieden effectieve pragmatische oefeningen en inzichten om het dagelijkse werk nog meer vervullend te maken.

Methodisch gericht

Door mijn methodische werkwijze leer ik uw werknemers te motiveren en kalm te blijven onder uitdagende omstandigheden; zij worden positief uitgedaagd tijdens te training.

Bevorderen van Zelfleiderschap

Wij begeleid managers, directie, werknemers en teams naar meer cohesie en het bevorderen van Zelfleiderschap.

Autonomie en Verbinding

Een centrale beoefening in ons aanbod dient als toegang tot optimale autonomie én optimale verbinding.

Signaleren en doorbreken

Onze kracht is het signaleren van hiaten en het ondersteunen in het helpen doorbreken van patronen.

vrijblijvend intakegesprek


Is uw team ook toe aan een nieuwe manier van samenwerken?
U kunt vrijblijvend een intakegesprek aanvragen zodat we de mogelijkheden bespreken voor een passend aanbod voor uw team.
Doorgaans vinden de trainingen iedere week plaats; dit kan voor een onbepaalde tijd of voor een bepaalde tijd met een gekoppeld doel.
Als u op de knop hieronder klikt krijgt u gratis een aantal tips voor het bevorderen van de samenwerking bij uw organisatie.